Little Redding, Kalifornia és Kalifornia távoli északi része

ciznodi

Administrator
Vezetőségi tag
Elszomorította a 2018-as carri bozóttüzek pusztítása, amely erősebben sújtott, mint azt a legtöbben gondolják. A Whiskeytown üdülőterület, különösen a smaragdfák, amelyek egykor ezt a hegyi tavat vették körül, szinte teljesen elpusztult.

A tűz utáni apokaliptikus események ellenére a kilátás a repülőgépről hihetetlen volt. A Shasta-tavon és a híres gáton túl keletre a Cascade-hegységet, odébb pedig a Lassen-csúcsot, a távolban pedig a hófödte Shasta-hegyet láttuk. Mélyzöld hegyek töltötték be a tájat repülőnkkel a jeges csúcsok között, a Sacramento folyó mindenütt ragyogó kéken áradt.

Egy vad forgalmi dugókkal teli államban, ahol egy hétvégi Yosemite-ba vagy Mendocinóba tartó "kiruccanás" során több ezer autóval és több tízezer emberrel kell megküzdenie, Redding környéke még mindig távolinak tűnik. Egy hely, ahol egy kétsávos autópályán haladhatsz, fenyőkkel és vörösfenyőkkel körülvéve, és kilométereken keresztül nem látsz autót. Egy hely, ahol egy lassú napon a nemzeti park hét emberének egyike lehet. És egy olyan hely, ahol a helyiek még mindig inkább vendégként kezelik a turistákat, mintsem kellemetlenségeket.

Az esőerdők és vízesések bővelkednek, mint egy mérsékelt övi karibi sziget

Senki sem keveri össze Reddinget Dominikával, de a rengeteg könnyen megközelíthető vízesést csak a Karib-térségben láttam. A legjobb módja annak, hogy megtekintse őket, ha felfedezi a vízesés hurkot, amely bevallottan hosszú út 13 vízesés mellett, egy rövid sétára az autótól. Szinte lehetetlen mindezt egy nap alatt megtenni, de ha kiválasztasz néhányat, ez egy varázslatos módja a délután eltöltésének.

Körülbelül 80 mérföldre északra az I-5-ös úton Dunsmuirban található a Hedge Creek Falls. Egy 0,7 mérföldes túra élénkzöld mohákon és vastag páfrányokon keresztül visz vízesésekhez, mögöttük pedig egy ösvény található, amelyet minden szögből megnézhet.

A hurok magában foglalja a McCloud folyó vízeséseit is, három vízesés sorozatát a folyó mentén. Ha el tudja tartani a kezét a telefontól, sétálhat egy könnyű tengerparti ösvényen, ahol a zuhogó víz erőteljes hangja szinte meditatívvá teszi az élményt.

Még egy óra elviszi a Cascade Range hegyére. A McArthur Burney-vízesés ciklusának talán leglenyűgözőbb eséseihez vezet. Shasta és Lassen Peak. A 129 láb magas vízcseppek naponta közel 100 millió gallon vizet látnak, és bár erejük lenyűgöző, a tövében a kanyon színeit tükröző élénkkék medence egyenesen elbűvölő.

Vulkáni csodaország hátborzongató földalatti látnivalókkal

Körülbelül egy órás autóútra Reddingtől a 44-es főúton, a Lassen Vulkán Nemzeti Park az egyetlen hely a világon, ahol négy vulkántípus (pajzs, dugókupola, salakkúp és kompozit) található. Vulkáni sokfélesége ellenére; hatalmas, kopár lávamezők; a geotermikus források pedig évente több mint félmillió látogatót fogadnak.

Egyike voltam annak a hét embernek, aki ott volt azon a napon, amikor elmentem

A hegyek vadonából egy óra alatt eljutsz a Hold lazán növényzett felszínére és a gleccserparadicsomba. Az egyetlen másik hely, amit láttam, Izland volt, ahol nem voltak turistabuszok.

A McArthur Burney-vízesés és Lassen közötti úton Kalifornia egyik nagyszerű út menti látványosságába is belebotlottam a Metro Cavernnél. Ez a természetes lávacső, amit ésszerűen Amerika leghátborzongatóbb természeti látványosságának nevezhetünk, egy tökéletesen faragott metróalagútra hasonlít, kavicsmentes padlóval és sima mennyezettel. Az első néhány száz yard tökéletesnek tűnik, amíg a szó szoros értelmében minden fény el nem tűnik. Zseblámpa nélkül hirtelen sötétség és csend vesz körül, és fogalmad sincs, merre kell bemenni vagy merre menekülni.

Ha van zseblámpád, kis pódiumok térképekkel és barlanginformációkkal szolgálnak túravezetőként, ha pedig nyugalomra vágysz, kapcsold le a villanyt és állj fel a sziklára. Bár az alagút csak 1300 láb hosszú, ha nem tudná, meddig, azt gondolhatná, hogy örökre ott ragad. De ne aggódjon, menjen 10 perc alatt.

Könnyű kiszállni a vízre

A Shasta-tó fölé visszatérve Mason pilóta egy fehér kikötőre mutatott, amely egy halványkék tóba nyúlt ki.

"A jövő hétvége tele lesz gyerekekkel a csónakházakban" - mondta a közelgő emléknapi ünnepre utalva. "Nem tudom, hogy egy egyetemista gyerek hogyan keres heti 25 000 dollárt egy lakóhajón, de hát, lehet, hogy abba a vagyonkezelői alapba teszik."

repülünk

Ám amikor a buli nem zsúfolásig megtelt csónakházakkal, a Shasta-tó olyan tevékenységeket kínál, mint a kenuzás, az evezős deszkázás és az úszás a hófödte hegyek tükrében. Vacsorautakon indulhat a tó mentén, hogy megcsodálhassa a naplementét, vagy egész napos túrákat tehet, amelyek magukban foglalják a közeli észbontó barlangok meglátogatását.

Redding másik nagy vonzereje a horgászat. A Sacramento folyó több mint 65 km-es hosszában szivárványos pisztrángok úsznak be a Shasta-tóba, és még szezonban sem lesz gond, ha horgot vethetsz. De ha még kevesebb embert szeretne, akkor az elmúlt évtizedek legjobb horgászatát a McLoud, a Pit és a Upper Sacramento folyókban találhatja meg, amelyek vízszintje idén rekordszintű.

Úticél mountain bike minden képzettségi szinthez

Brent Weaver, Redding korábbi polgármestere és a Mayor's Mountain Bike Challenge megalapítója előttem haladt a Lower Sacramento Ditch Trail-en, egy szelíd kiindulási úton, amely a hegy lejtőin keresztül kanyarog egy mélyzöld völgyben. Ösztönösen végigment a visszaemlékezéseken, várva, hogy megértsem őket, mielőtt udvariasan gyorsított volna. Megálltunk egy kilátónál, hogy megvizsgáljuk a tavalyi tüzek által okozott károkat.

„Családi nyaraláson voltam Albertában, és rajta van a CNN, és ez a „Redding; – Kalifornia a képernyő alján van a tűz képeivel – mondta, miközben egy elsötétült domb állt mögötte. Azonnal felhívtam, és megkérdeztem, hogy menjek-e vissza, és azt mondták, "hagyd ott a gyerekeidet". "

A tüzek borzalma már elmúlt, és Weaver másokkal együtt Reddingben elhatározta, hogy a híreket a város hegyi kerékpározására összpontosítja. A 15 mérföldes körzetben végzett 225 mérföldes próbákkal ez könnyen eladható.

Ahogy haladunk előre, azt mondja, minden megvan a folyóink mentén, az elejétől a középső utakig, amelyek hegyi völgyeinken haladnak át. Mindent a szakértői próbáktól kezdve, hihetetlen magasságnövekedéssel és -csökkenéssel. Büszkeség érzése van, amikor valaki a városon kívülről jön kerékpározni az ösvényeinken.

A város barátságos és hívogató kiindulópontja a külterületi vadonnak

Redding nem feltétlenül egy ínyenc úti cél, de még mindig van elég nagyszerű étel és tennivaló, ha már leszáll a hegyről.

A taco egy másik kaliforniai étel, és ha olcsó, autentikus, parkolóhelyi tacókat keres egy Chevron állomással, amely híressé tette az államot, váltson egy kicsit Woody'sról La Cocinára.

Minőségibb dolgokhoz

Igyál koktélokat és lapos kenyereket a Mosaic étteremben a fényes új folyóparti Sheratonban, az ikonikus Napóra-híd mellett. Vagy ugorjon be a Market Street Steakhouse-ba, ahol a legjobb kisvárosi filet mignont készítem, amit valaha ettem. De a helyiek azt mondták nekem, hogy a Jack's Grill intézmény búvárbárjában jobb steakeket kínálnak. Akár igaz, akár nem, a Jack's-t megér egy látogatás, bár nem másért, mint hogy megosszuk a bárt a színes, jól bevált helyiekkel. Mert Reddinget az tette olyan pihentetővé és természetessé, ahogy az emberek látogatóként bántak velem.

Találkoztam egy másik Redding szülöttével, aki meghívott egy házibulira, ahol az emberek a Jaws-t nézték az uszodából. Lelkesen akartak megosztani mindent, amiről azt gondolták, hogy városuk nagyszerű lett, és minden kérdésemről szívesen adtak részleteket. Örvendetes lépés volt a hozzánk való hozzáállás miatt, amelyet Kalifornia kisebb külterületein néha találni, amikor turisták érkeznek a városba.

Ugyanezek a helyiek figyelmeztettek arra, hogy bár izgatottak a további látogatók megjelenése miatt, néhány régi reddingi ember nem. Amikor az a pompás új Sheraton megnyílt a folyón, látták, hogy Kalifornia kis csendes szeglete elsiklik.

Ez kissé drámai lehet, csak San Franciscóban és Los Angelesben vannak járatok ide, de mivel az emberek új felfedezésre váró területeket keresnek, Redding nem mindig az üdvözlő átjáró most. De egyelőre, még a tüzek után is, Észak-Amerika legjobb vadonjaival büszkélkedhet, és lehet, hogy Kalifornia utolsó titkos szabadtéri kiruccanása.

Vissza